SE
EN
DE

Bakgrund

Bakgrund

Bakgrund

De brynta kycklingfiléerna har puttrat i kryddor och vin och köksmästaren lägger varsamt över dem i ett bleck för att bli helt färdiga i ugnen. “Goda råvaror förtjänar att behandlas med respekt”.

Råvarorna köps i möjligaste mån in från närområdet och kvaliteten gör vi inte avkall på. Köksmästaren återvänder till kökets nyaste utrustning, en så kallad VCC som är en förkortning för variocooking center. Här kan maten kokas, stekas eller friteras på ett sätt som både underlättar matlagningen och spar energi.

Där kycklingen har tillagats finns nu en god grund till dagens gräddsås. ”Det här gillar jag. Att kunna ta hand om detta goa och göra sås på det, precis som mamma alltid gjorde.”

kock

För i vårt kök görs maten från grunden med hjälp av den modernaste tekniken. Tradition, naturvetenskap och högteknologi i en lyckosam förening.

Tre rätter ska stå på bordet när lunchgästerna kommer. Rätterna görs laktosfria och oftast även glutenfria. Vår filosofi att så många som möjligt ska kunna få njuta av samma mat och inte behöva känna sig särbehandlade.

Hos oss finns också en stolthet i att lyckas planera mängden mat, så att det räcker åt alla, men blir så lite svinn som möjligt. Slänga mat vill vi verkligen undvika så gott det går. Istället planerar vi i första hand menyerna efter lokala säsongsvaror så att så mycket som möjligt används i sin bästa form och sparbara ingredienser lätt kan frysas in eller användas på ett annat sätt.

I takt med att måltiderna förbereds sprids de förföriska dofterna. Klassisk husmanskost som gärna får en twist av någon krydda som kanske har sitt ursprung i det orientaliska köket. Enligt många gäster skulle våra kockars gräddsås lätt kunna tävla med mästarkockarnas.