Pressmeddelanden

LUNDSBRUNNS KURORT BLIR LUNDSBRUNN RESORT & SPA

Pressmeddelande 2020-10-15

Den klassiska kurorten i Lundsbrunn utanför Götene byter namn till Lundsbrunn Resort & Spa. Namnbytet sker den 20 oktober och är en del i en stor nysatsning av anläggningen.

Lundsbrunns kurort är en hotell-, konferens- och spaanläggning med anor från 1724. Att anläggningen byter namn till Lundsbrunn Resort & Spa är en naturlig del i den nysatsning som gjorts av verksamheten och lokalerna. Under det senaste året har Lundsbrunn Resort & Spa genomfört den största renoveringen i anläggningens historia. 180 hotellrum, fördelat på 320 bäddar, har fått ett helt nytt utseende och spa-, konferens- och restaurangdelarna har rustats upp och moderniserats.

–Det är fantastiskt roligt att få presentera och öppna upp vår nya fräscha anläggning, säger Rickard Bender, VD på Lundsbrunn Resort & Spa. Namnbytet är helt rätt i tiden och speglar vårt nya erbjudande. Gäster har höga förväntningar idag och vi knyter ihop den gamla kurortens genuinitet och rekreation med de aktiviteter som bland annat erbjuds på vår spaanläggning med tillhörande yogasal och gym, Lundsbrunns golfbana och det nybyggda padelcentret. Vi erbjuder även närheten till Kinnekulle med fantastiska cykel- och vandringsleder samt kulturhistoriska platser, berättar Rickard.
Lundsbrunn Resort & Spa riktar sig till aktiva människor i alla åldrar, yngre som äldre, och har anpassat sitt utbud efter vad
som efterfrågas och vilka aktiviteter som är populära.

–Namnbytet gör det också lättare för oss att marknadsföra anläggningen internationellt, säger Rickard. Vår region har årligen många turister från andra länder i Europa och vi satsar på att bli ett attraktivt besöksmål även för dem.

För mer information eller fler pressbilder, kontakta
Rickard Bender
rickard.bender@lundsbrunn.se
Telefon: 0732-714151

Lundsbrunn Resort & Spa, tidigare Lundsbrunns kurort har, med sina 16 fastigheter och kringliggande parkanläggning med kyrka och brunn ifrån 1724, en anrik historia där människor under flera århundraden mötts och njutit av härlig miljö, rekreation och god mat. Under åren har anläggningen hela tiden utvecklats och i mitten av 80-talet byggdes den nuvarande större spaavdelningen och i samband med utvecklingen av spa tog även satsningen på konferensmarknaden fart. I början av 90-talet anlades en golfbana i Lundsbrunn som idag är välrenommerad och drivs av den lokala golfklubben. Under senaste året har det även tillkommit ett padelcenter som drivs av lokala entreprenörer. Under senare år har även flera olika turismaktiviteter startats upp i området och gett ett rejält uppsving för både Lundsbrunn- och Kinnekulleområdet. Lundsbrunn Resort & Spa ligger vid Kinnekulles fot, ett stenkast ifrån E 20 mellan Skara och Götene, mitt emellan Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern. Verksamheten ägs sedan januari 2019 av de lokala entreprenörerna Christer Kjellner och Erling Gustavsson, som har sin bas i Skara. Företagen Astro Sweden och PN Jakt ingår också i koncernen.

Rikard Bender
Lundsbrunn Resort & Spa
Lundsbrunn Resort & Spa