SE
EN
DE

PRESSMEDDELANDEN

Lundsbrunn Resort & Spa en del av Vätternrundans nya satsning Cyclists Best

Pressmeddelande 2021-05-06

Cyclists Best, så heter Vätternrundans nya och helt unika märkning som riktar sig mot cykelintresserade målgrupper i alla åldrar. Med hela världen som marknad har nu Lundsbrunn Resort & Spa fått ta del av den unika märkningen.

Cykelvärldens nya kvalitetsmärkning

Cyclists Best är av Vätterundan ett helt nytt initiativ för att visa vägen till några av världens bästa cykelrundor – men även till platser som förgyller resan ifrån cykelsadeln. Hotell, restauranger, caféer med mera kan tilldelas märkningen ”Cyclists Best”. Det är helt enkelt en av Vätternrundans kvalitetssäkrade cykel rundor som under vägen erbjuder det där lilla extra och som infriar en cykelresenärs behov och önskningar för att få en helhetsupplevelse. Nu har alltså Lundsbrunn Resort & Spa fått ta del av märkningen Cyclists Best utav Vätternrundans tillträdande VD Oskar Sundblad.

Även den Skarabaserade cykelprofilen och tidigare landslagscyklisten Alexander Wetterhall är en del av Cyclists bests nya lansering. Han är en av de handfull och noga utvalda profiler inom cykling som har fått välja ut sina egna pärlor för att just ge en helhetsupplevelse ifrån sadeln. Hans pärlor ligger som färdiga tips på Cyclists Best med utgångspunkt via bl. a Lundsbrunn Resort & Spa.

”Vi är såklart både väldigt glada och stolta för att vi lever upp till Cyclist Best höga krav på kvalitet och tillgänglighet. För Lundsbrunn Resort & Spa är det inte bara en kvalitetsstämpel utan även en viktig pusselbit för vår satsning på att bli en av Sveriges bästa Resorter med ett brett aktivitets utbud berättar Rickard Bender, VD. Enligt vissa kallas märkningen redan för cykelvärldens svar på White Guide vilket känns extra roligt fortsätter han”

”Från Vätternrundan är vi väldigt glada över att få in en Cyklistvän i form av Lundsbrunn Resort & Spa, då de tänker ett steg längre och försöker göra det enkelt för dig som cyklar. Att de dessutom har en riktigt fin anläggning med god mat, bra rum för boende och grym service för cyklister gör valet ännu enklare” säger Oskar Sundblad”

”Jag har bott i Skara i nästan 20 år nu och har använt Skaraborgs vägar som min primära träningsarena i min proffskarriär. Här finns det mesta; både platt, uppför och nerför. Men utöver terrängen så är det också sagolikt på många ställen. Då det ofta är lätt att bli hemmablind så blir jag fortfarande överraskad över hur vackert och bra området är för cykel. Rundan jag har tagit fram är både utmanande och fylld av trevliga inslag längs vägen, en runda jag kör och har kört frekvent sommar som vinter. Riktigt kul att den nu uppmärksammas och fler kan hitta ut på cykeln säger Alexander Wetterhall”

”Destinationen med framförallt Kinnekulle är ett mycket populärt resmål bland cykelentusiaster. Att vi nu har en entreprenör i destinationen, som Lundsbrunns Resort & Spa, som utgångspunkt för Cykelbest kvalitetsmärkning skapar ännu bättre förutsättningar att utveckla cykeldestinationen vidare säger Anna Ohlin Ek Vd Destination Läckö-Kinnekulle”

För mer information

Rickard Bender 0511-255 15, rickard.bender@lundsbrunn.se
Läs mer om Cyclists Best på https://cyclistsbest.se/

Lundsbrunn Resort & Spa, tidigare Lundsbrunns kurort har, med sina 14 fastigheter och kringliggande parkanläggning med kyrka och brunn ifrån 1724, en anrik historia där människor under flera århundraden mötts och njutit av härlig miljö, rekreation och god mat. Under åren har anläggningen hela tiden utvecklats och i mitten av 80-talet byggdes den nuvarande större spaavdelningen och i samband med utvecklingen av spa tog även satsningen på konferensmarknaden fart.

I början av 90-talet anlades en golfbana i Lundsbrunn som idag är välrenommerad och drivs av den lokala golfklubben. Under senaste året har det även tillkommit ett padelcenter vilket drivs av lokala entreprenörer. Under senare år har även flera olika turistaktiviteter startats upp i området och gett ett rejält uppsving för både Lundsbrunn- och Kinnekulleområdet.

Lundsbrunn Resort & Spa ligger vid Kinnekulles fot, ett stenkast ifrån E20 mellan Skara och Götene, mitt emellan Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern.

Verksamheten ägs sedan januari 2019 av de lokala entreprenörerna Christer Kjellner och Erling Gustafsson, som har sin bas i Skara och Lidköping. Företagen Astro Sweden och PN Jakt ingår också i koncernen.


Göteborgs Filmfestival flyttar in på
Lundsbrunn Resort & Spa

1920x750px Filmfestival 01 1 1536x600 1

Pressmeddelande 2021-01-14

2021 blir Göteborgs Filmfestival helt digital! Som ett led i ett unikt samarbete med Västsvenska turistrådet så har Lundsbrunn Resort & Spa blivit en av festivalarrangörens sju utvalda pop-up partners.

FF O1I8992 Photo Cred Patrik Gunnar Helin 1536x1024 1

Unik möjlighet för filmälskare

Satsningen och upplägget är en digital lösning där man helt enkelt laddar ner festivalens utbud via en app och därefter streamar filmerna man vill se direkt på hotellrummets tv. Mellan den 29 januari och 8 februari visas totalt 60 av Göteborg filmfestivals utvalda filmer, varav ett större antal premiärer på Lundsbrunn Resort & Spas hotellrum. Under festivalens pågående förvandlas hotellrummen till en biosalong för två.

Vi har stora förhoppningar om att samarbetet med Göteborgs filmfestival kommer att tilltala både Skaraborgare och övriga tillresta filmälskare för att på plats i Lundsbrunn uppleva en filmfestival på ett annorlunda och tryggt sätt – säger, Sara Blomquist, marknads- och försäljningsansvarig på Lundsbrunn Resort & Spa.

Vi är väldigt glada för att just vår anläggning är en av sju utvalda i Västsverige dit man kan komma och ta del av filmfestivalens utbud samtidigt som man får njuta av allt som en mysig & lyxig hotellvistelse innebär. Vi kommer att skämma bort våra filmfestivalgäster lite utöver det vanliga, berättar Rickard Bender, VD, bl.a utlovar han personlig roomservice och en klassisk popcornvagn till filmälskarna på plats.

För mer information
Sara Blomquist. 0511-255 01, sara.blomquist@lundsbrunn.se

Lundsbrunn Resort & Spa, tidigare Lundsbrunns kurort har, med sina 16 fastigheter och kringliggande parkanläggning med kyrka och brunn ifrån 1724, en anrik historia där människor under flera århundraden mötts och njutit av härlig miljö, rekreation och god mat. Under åren har anläggningen hela tiden utvecklats och i mitten av 80-talet byggdes den nuvarande större spaavdelningen och i samband med utvecklingen av spa tog även satsningen på konferensmarknaden fart.

I början av 90-talet anlades en golfbana i Lundsbrunn som idag är välrenommerad och drivs av den lokala golfklubben. Under senaste året har det även tillkommit ett padelcenter vilket drivs av lokala entreprenörer. Under senare år har även flera olika turistaktiviteter startats upp i området och gett ett rejält uppsving för både Lundsbrunn- och Kinnekulleområdet.

Lundsbrunn Resort & Spa ligger vid Kinnekulles fot, ett stenkast ifrån E20 mellan Skara och Götene, mitt emellan Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern.

Verksamheten ägs sedan januari 2019 av de lokala entreprenörerna Christer Kjellner och Erling Gustafsson, som har sin bas i Skara och Lidköping. Företagen Astro Sweden och PN Jakt ingår också i koncernen.

 


LUNDSBRUNNS KURORT BLIR LUNDSBRUNN RESORT & SPA

Pressmeddelande 2020-10-15

Den klassiska kurorten i Lundsbrunn utanför Götene byter namn till Lundsbrunn Resort & Spa. Namnbytet sker den 20 oktober och är en del i en stor nysatsning av anläggningen.

Lundsbrunns kurort är en hotell-, konferens- och spaanläggning med anor från 1724. Att anläggningen byter namn till Lundsbrunn Resort & Spa är en naturlig del i den nysatsning som gjorts av verksamheten och lokalerna. Under det senaste året har Lundsbrunn Resort & Spa genomfört den största renoveringen i anläggningens historia. 180 hotellrum, fördelat på 320 bäddar, har fått ett helt nytt utseende och spa-, konferens- och restaurangdelarna har rustats upp och moderniserats.

–Det är fantastiskt roligt att få presentera och öppna upp vår nya fräscha anläggning, säger Rickard Bender, VD på Lundsbrunn Resort & Spa. Namnbytet är helt rätt i tiden och speglar vårt nya erbjudande. Gäster har höga förväntningar idag och vi knyter ihop den gamla kurortens genuinitet och rekreation med de aktiviteter som bland annat erbjuds på vår spaanläggning med tillhörande yogasal och gym, Lundsbrunns golfbana och det nybyggda padelcentret. Vi erbjuder även närheten till Kinnekulle med fantastiska cykel- och vandringsleder samt kulturhistoriska platser, berättar Rickard.
Lundsbrunn Resort & Spa riktar sig till aktiva människor i alla åldrar, yngre som äldre, och har anpassat sitt utbud efter vad
som efterfrågas och vilka aktiviteter som är populära.

–Namnbytet gör det också lättare för oss att marknadsföra anläggningen internationellt, säger Rickard. Vår region har årligen många turister från andra länder i Europa och vi satsar på att bli ett attraktivt besöksmål även för dem.

För mer information eller fler pressbilder, kontakta
Rickard Bender
rickard.bender@lundsbrunn.se
Telefon: 0732-714151

Lundsbrunn Resort & Spa, tidigare Lundsbrunns kurort har, med sina 16 fastigheter och kringliggande parkanläggning med kyrka och brunn ifrån 1724, en anrik historia där människor under flera århundraden mötts och njutit av härlig miljö, rekreation och god mat. Under åren har anläggningen hela tiden utvecklats och i mitten av 80-talet byggdes den nuvarande större spaavdelningen och i samband med utvecklingen av spa tog även satsningen på konferensmarknaden fart. I början av 90-talet anlades en golfbana i Lundsbrunn som idag är välrenommerad och drivs av den lokala golfklubben. Under senaste året har det även tillkommit ett padelcenter som drivs av lokala entreprenörer. Under senare år har även flera olika turismaktiviteter startats upp i området och gett ett rejält uppsving för både Lundsbrunn- och Kinnekulleområdet. Lundsbrunn Resort & Spa ligger vid Kinnekulles fot, ett stenkast ifrån E 20 mellan Skara och Götene, mitt emellan Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern. Verksamheten ägs sedan januari 2019 av de lokala entreprenörerna Christer Kjellner och Erling Gustavsson, som har sin bas i Skara. Företagen Astro Sweden och PN Jakt ingår också i koncernen.