SE
EN
DE

Ceremoni

Ceremoni

Kapellet

Vi är lyckligt lottade som har hotellets egna kapell beläget i vår vackra Brunnspark. Kapellet har ett magnifikt ljusinsläpp mot parken och trädkronorna och som gör att man har naturen tätt inpå. Kapellet uppfördes på 60-talet och är idag en eftertraktad vigselplats.

Kapellet inomhus 1536x864 1

Kyrkor

Det finns många smultronställen runtomkring Lundsbrunn. Götene pastorat har 20 kyrkor varav över hälften av dem är medeltida och är populära för bröllop.

2560x760px Brollop 01 1

Närmsta kyrka i Lundsbrunn är Ledsjö Kyrka. Kyrkan har genomgått flera ombyggnationer, som har kunnat dokumenteras vid restaureringen efter den svåra branden 2004. Arkitektfirman Barup & Edatröm arkitektkontor i Simrishamn fick uppdraget att gestalta den “nya” kyrkan. Biskop Erik Aurelius invigde Ledsjö kyrka 4:e söndagen i Advent 2009.

Kyrka Foto Cred Maria Jansson 1536x864 1

Altartavlan är i form av ett tredelat konstverk, en så kallad triptyk, med ett ikonmotiv, som är gjort av konstnären Sven-Bertil Svensson från Öland. Altaret har en elllipsform och är tillverkat av valnötsträ, med en kalstensplatta från Kinnekulle.

Läs mer om  fler närliggande kyrkor här

Foto Cred Maria Jansson