SE
EN
DE

Bra att veta när du har bröllop på Lundsbrunn Resort & Spa

Vilken mat och dryck skall vi bjuda på? Hur många gäster kan vi bjuda? När kan gästerna checka in? Vi har sammanställt information i alfabetisk ordning som säkerligen svarar på en hel del frågor ni kan tänkas ha kring er stora dag. Och tveka inte att kontakta oss om det är något ni undrar över.

ANKOMST

Många av våra brudpar väljer att komma med sina gäster kvällen innan bröllopsfesten. På ankomstdagen har ni tillgång till hotellrum från kl 15.00 om ingen annan överenskommelse gjorts. På arrangemangsdagen har ni har tillgång till er festlokal enligt överenskommelse (tidigast från kl 10.00).

ALLERGIER OCH SPECIALKOST

Finns det vegetarianer, veganer, gravida, allergiker eller religiösa matvanor bland gästerna? Vi ordnar självklart menyer till de gäster som önskar specialkost.

BAR

Under er bröllopsfest håller vår bar öppet och är bemannad av vår personal. Sista beställningen i baren är klockan 00.30 och klockan 01.00 stänger vi våra lokaler. Observera att det inte är tillåtet att ha med sig egen dryck till våra sällskapsrum.

BOENDE

Hos oss finns 158 hotellrum, varav 50 dubbelrum, 50 twinbedrum, 11 granlite, 10 familjerum och 46 enkelrum. Övernattande gäster har tillgång till sina rum från klockan 15.00 på incheckningsdagen (om inget annat är överenskommet). Frukost ingår i boendepriset. Utcheckning är klockan 11.00.

BORDSDEKORATIONER

Vid bröllop dukar vi alltid med ljusa linnedukar, linneservetter och levande ljus. Dekoration av festlokal och bordsdekorationer ordnar ni själva.

BORDSPLACERING

Bordplaceringen för bröllopsmiddagen beror på antal gäster och era önskemål. Tillsammans med bröllopskoordinatorn bestämmer ni vilket alternativ som passar er bäst. Bordsplaceringskort, karta och eventuella festprogram beställer ni själva.

BRUDBUKETT

Vi förmedlar gärna kontakter till florister för brudbukett och blomdekorationer.

BRÖLLOPSKOORDINATOR

När ni väljer att gifta er på Lundsbrunn Resort & Spa och spa ingår kostnadsfri konsultation med vår bröllopskoordinator. Tillsammans planerar ni ert drömbröllop utifrån era önskemål. Har ni ingen färdig bild så skapar ni den tillsammans. Vår koordinator hjälper till med förslag på bordsplacering, skapar körschema för dagen och ger gärna tips och idéer kring vigsel, dekorationer och tillval.

DRYCK

I vårt bröllops paket ingår vinpaket med ett glas till brudensskål, ett glas till förrätten, ett glas till varmrätten med en påfyllning och ett glas dessertvin. Övrig dryck såsom avec till kaffet, drinkbiljetter kan köpas.

EGEN MAT OCH DRYCK

Vid bröllop på Lundsbrunn resort och spa bokar du vårt bröllops paket där mat och dryck ingår. Det är inte tillåtet att ta med egen dryck då vi har alkoholrättigheterna. Det är inte heller tillåtet att ta med egen mat med undantag för bröllopstårta.

FESTLOKALER

Resortens matsal Vår vackra matsal är en vacker plats för bröllopsmiddagen. Här finns plats för upp till 180 ätande gäster. Lokalen kan på kvällen möbleras om för dans.

Gröna matsalen är en vacker plats för bröllopsmiddagen. Här finns det plats för cirka 80 gäster beroende på vilken typ av bord och placering man vill ha.

Brunnssalongen Vår brunnssalong har plats för 120 ätande gäster och för mingel under bar himmel. En perfekt plats för gästerna att utbringa en skål för brudparet. Resortens stora trädgård och omgivande natur är underbara miljöer för både bröllopsfotografering och aktiviteter som lekar eller promenader.

Puben ligger i ett eget rum under resortens huvudbyggnad. Puben kan även användas för ex grillkväll dagen innan bröllopet. Här finns det plats för ca 60 gäster

FOTOGRAFERING

Glöm inte att föreviga er stora dag. Vi har många fotografer vi kan rekommendera.

FRISÖR OCH SMINKÖS

Bruden och brudgum har tillgång till rum innan vigselceremonin för att tillsammans med sina tärnor, bestmen, frisör och sminkös göra sig i ordning. Vi ger gärna våra rekommendationer på frisörer och sminköser.

GÄSTLISTA

I våra lokaler finns plats för 10–180 gäster. I resortens restaurang finns plats för upp till 180 ätande gäster. I brunnssalongen finns plats för upp till 120 ätande gäster.

Inbjudan till er bröllopsfest skickar ni själva till era gäster. Glöm inte att sätta ett OSA-datum i god tid så att ni kan meddela oss eventuella kostavvikelser och antal gäster för bröllopsmiddag och övernattning.

MENY

I paketpriset ingår en trerätters bröllopsmiddag från vår meny. I paketpriset ingår även ett provsmakningstillfälle då ni som brudpar får tillfälle att träffa oss på plats och provsmaka 2rätter av varje kategori inklusive rekommenderade drycker. Därefter väljer ni vilken förrätt, huvudrätt och dessert ni önskar till er bröllopsmiddag.

Vårt kök med köksmästare Petter Wejsfelt komponerar omsorgsfullt alla menyer med de bästa råvarorna. Vi lovar att oavsett ert menyval så blir er bröllopsmiddag något exceptionellt.

Önskemål om specialkost som vegetarisk kost, eller matallergier ordnar vi självfallet.

MUSIK

Musikunderhållningen är en viktig del av bröllopsfesten, den kan röra till tårar under vigselceremonin och vara ett minnesvärt inslag under bröllopsvalsen. Vad passar er bäst, egen spellista, dj, trubadur eller liveband? Vi tipsar er gärna om våra favoriter som samarbetspartners, och förfrågan kan gå genom oss.

STÄDNING

I vårt bröllopspaket ingår städning av lokalen.

TEKNISK UTRUSTNING

Vi står för utlåning av projektor och duk under middagen. Övrig teknisk utrustning ingår inte i paketpriset men vi hjälper er gärna att hyra in den utrustning ni behöver, såsom musikanläggning, högtalare och ljus för scen och dansgolv.

TÅRTA

Vi bakar inga bröllopstårtor på Resorten men är behjälpliga med våra bästa rekommendationer på leverantörer.

VIGSELCEREMONI

Välj själva om ni vill ha er vigsel i någon vacker plats i naturen som i Resortens trädgård, Önskar ni kyrklig vigsel finns vårt vackra kappel som ingår i kuvert priset. Ni bokar själva vigselförrättare och kantor.

VISNING

Är ni nyfikna på oss och önskar en bröllopsvisning av Resorten? Vi tar gärna emot er och visningen är kostnadsfri. Boka en visning på tel:0511-57190