Bageritankar

Kladdkaka gjord på svarta bönor, kolakaka med en touch av lakrits, vaniljdoftande bullar… Allt som serveras till kaffet hos oss är bakat i vårt eget bageri och vi har både klassiska bakelser och nya, spännande skapelser. Halv sex sätts ugnarna på och dagens bak startar…

Matbrödet står först på att göra-listan. Vi börjar med att se till att bageriets egen baby mår bra. Babyn är en surdeg på bland annat höstäpplen från äppelträd i grannskapet. Äpplena har vi rivit ner för att få lite extra skjuts på jäsningen. Vi gillar att experimentera med olika metoder och mjölsorter för att få fram ett surdegsbröd med unik smak och textur. Ett eget kurortsbröd. 

Nyfikenheten och idérikedomen påminner verkligen om den naturvetenskapliga forskarens driv. Så är också bakning i högsta grad en mix av kemi, biologi och skaparlust.  Hur fungerar de olika råvarorna tillsammans? Hur mycket sälta kan tillsättas utan att friskheten kommer i skymundan? Hur påverkas brödets konsistens av en längre jästid eller något varmare ugn?

Något senare på dagen är det bakverkens tur att ta plats i bageriet. Mjuka kakor, tårtor och andra sötsaker som kan smaka gott som avrundning på en god måltid. Vi använder gärna vanilj och vurmar för bär och frukter, kanske allra mest päron. 

Bagarna kompletterar varandra i såväl smak som kompetensområde, något som våra gäster uppskattar. Det bästa av allt – om du inte får nog av våra läckerheter, så kan du köpa med dig hem!