SE
EN
DE

Att göra

Att göra

Att göra

En skärgård med tusentals öar, kobbar och skär. Ett bördigt kulturlandskap med fascinerande spår från medeltiden. Ett lokalt kök med genuina smakupplevelser. Romantiska hotellrum, personliga butiker – och massor av möjligheter att cykla, golfa och vandra.

Hotellet är beläget vid det blomstrande berget Kinnekulles fot. Den som en gång besökt Kinnekulle kommer gärna tillbaka. För här finns många upplevelser under alla årstider. Redan när Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet berömde han det och kallade Kinnekulle ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”.
Berget utnämndes även nyligen till en av Sveriges vackraste platser av tidningen Svensk Naturs läsare. Den unika geologiska uppbyggnaden särpräglar området och ger upphov till ett flertal sällsynta växter, bland dem den vackra och goda ramslöken samt ett flertal olika orkidéer.
Den vackra naturen på Kinnekulle inbjuder också till aktiva upplevelser. Så passa på att gå på det vackra vandringslederna eller varför inte cykla mitt i naturen längs MTB-lederna. Till sist så har historiken av skapande gjort området till en kreativ bygd med många hantverkare som gärna bjuder in dig att ta del av deras alster.

Strax utanför Lidköping ligger Kållandsö ca 3 mil från Lundsbrunn. Ön som är Vänerns näst största är en riktig pärla med flera besöksmål av varierande karaktär. Mest känt på Kållandsö är kanske Läckö Slott som tronat på sin klippa vid Vänerns kant i över 700 år. Till en början var det Skarabiskoparnas borg och under åren har det förändrats till att bli det ståtliga barockslott som står kvar än idag. Under 1600-talet stod Läckö Slott i ätten de la Gardies ägo och det var greve Magnus Gabriel de la Gardie som såg till att slottet fick det utseende som det har idag. Mittemot slottet ligger naturum Vänerskärgården – Victoriahuset med utställning om livet i Vänern.
Ett stenkast från slottet ligger Spikens Fiskehamn, en av Europas största insjöhamnar och också en av Sveriges viktigaste när det kommer till insjöfiske. En riktig idyll med röda sjöbodar som är fyllda av såväl fisk som lokalt hantverk.

Upplev närområdet från cykelsadeln. Vare sig du vill cykla långt eller kort, susa fram i skogen på MTB eller glida fram på cykel längs landsvägarna finns alternativen i Läckö-Kinnekullebygden. Har du ingen egen cykel finns det dessutom cyklar att hyra!
På två hjul, nära naturen och alla intryck längs vägen är du fri att uppleva hela Kinnekulle i din egen takt vare sig du vill MTB-cykla i terräng eller glida fram på landsväg. Kinnekulle erbjuder en mängd olika möjligheter till cykelupplevelser. Utmana dig själv på någon av MTB-lederna som finns i olika distanser och svårighetsgrader, eller cykla längs asfalterad landsväg och låt de inspirerande natur- och kulturmiljöerna bli naturliga stopp längs vägen.